Ruokablogien kärki

torstai 5. syyskuuta 2013

Fenkolilla höystetty lohilaatikko

Taas tuli eräässä ruokalehdessä vastaan resepti, joka vaikutti heti kokeilemisen arvoiselta. Ja niinhän se olikin! Hauska "juju" tässä oli se, että lohi pikagraavataan ennen laatikkoon laittoa. Lohi saa graavautua sillä aikaa kun valmistellaan muita aineksia. Itse lisäisin tuohon vielä sipulia, sitä siis seuraavalla kerralla joukkoon...

400g lohifileetä
8 maustepippuria
2 tl merisuolaa
1 tl sokeria
2 rkl hienonnettua tilliä
2rkl voita
n. 10 keskikokoista perunaa
1 fenkoli
(1 sipuli)

kermamaito:
1 tl fenkolinsiemeniä
2 dl kuohukermaa
4 dl maitoa
0,5 tl sormisuolaa
0,25tl valkopippuria
2 rkl hienonnettua tilliä


1. Poista lohesta nahka ja ruodot, viipaloi filee poikittain noin puolen sentin siivuiksi, asettele leikkuulaudalle tasaisesti, vieri viereen.

2. Murskaa maustepippurit huhmareessa, hiero ne ja merisuola lohen pintaan. Ripottele päälle vielä sokeri ja tillisilppu. Laita päälle voipaperia ja toinen leikkuulauta painoksi. Jätä graavautumaan muun valmistelun ajaksi.
3. Laita uuni kuumenemaan +175 asteeseen. Voitele laakeahko uunivuoka voilla tai öljyllä.
4. Kuori perunat. Leikkaa ne ja fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.  Leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle, niiden päälle sipulit, fenkolit ja lohiviipaleet omina kerroksinaan. Lisää loput perunaviipaleet.

5. Murskaa fenkolinsiemenet huhmareessa, sekoita kerma, maito, suola, v-pippuri, fenkolinsiemenet ja tillisilppu kulhossa. Kaada seos vuokaan.

6. Paista laatikkoa uunissa 1,5 tuntia, tarjoa etikkapunajuurten kanssa 
ja NAUTI!



Siellä muhii uunissa... Koska käytin syvempää vuokaa laakean sijaan, kiehahti kerma-maitoseos hieman yli, eli jos käyttää syvää vuokaa, nestettä vähemmän, 2dl kermaa+2dl maitoa taitaisi riittää. Tai sitten lisää loput myöhemmässä vaiheessa kun osa jo imeytynyt laatikkoon.

Ja hyvin maistui vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä. Myös lapset pitivät kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti