Ruokablogien kärki

lauantai 14. syyskuuta 2013

Lime-inkiväärigraavattu lohi

Tämä ohje tuli omasta päästä, pieni testaus taas menossa. Turun Kauppahallista olen ostanut moista lohta, ohjetta en ole kysynyt, vaan ajattelin jos kokeilemalla pääsisin edes lähelle lopputulosta, ja onnistuihan se niin, että koko graavilohi oli eilen iltaan mennessä syöty. Koemaistajina toimivat omat lapset sekä 5 tuttua.

Ohje on helppo, kunhan vaan malttaa odottaa valmistumista. Seuraavaksi pakko tehdä kokonaisesta fileestä, eihän tuo reilu puolikas riittänyt mihinkään, lasten piti tehdä tuosta vielä nigirejä, mutta eipähän siitä riittänyt sinne asti.

Tarvitset:
- lohifileen
- merisuolaa suht reilusti pinnalle
- ruokosokeria n. 2-4 rkl, fileen koosta riippuen
- 1-1,5 limen mehut
- 1-1,5 limen kuoret raastettuina
- Kunnon pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna, kuvasta näkee aika hyvin miten tasaisesti sitä tulee laittaa.

Nuo ainekset vaan lohen päälle mainitussa järjestyksessä, sitten file kelmuun ja vaikka tarjottimen päälle jääkaappiin painon alle tekeytymään mielellään vuorokaudeksi tai pariksi jos maltat odottaa...

Kun lohi on valmis, pyyhi "roskat" pois päältä, leikkaa mahdollisimman phuiksi siivuiksi ja nauti vaikka saaristolaisleivän päällä. Tai jos käytät sushiin, leikkaa tarvittavan kokoisia ja mallisia paloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti