Ruokablogien kärki

maanantai 20. helmikuuta 2012

Sitä keittoa...

Pakko tänne on kai jo blogin nimenkin takia laittaa joku keitto-ohje, tässä herkullinen varhaiskesäkeitto jonka olen Glorian Ruoka&Viini-lehdestä bongannut. Siinä muuten lehti, josta löytyy aina jotain ihanaa laitettavaa, suosittelen!

Valkoviinillä maustettu varhaiskesäkeitto:

12 kiinteää varhaisperunaa (esim.siikli)
5-6 varhaisporkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia varsineen
1 dl hienonnettua babypinaattia
1 l vahvaa kasvislientä
100 g sokeriherneen palkoja

Suuruste:

3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1dl kuivaa valkoviiniä (itse laitan kyllä enemmän)
2 dl kuohukermaa

Lisäksi:

2-5rkl voita
1 dl hienonnettuja yrttejä (tilliä, kirveliä, ruohosipulia)
1 tl valkopippuria myllystä
1 tl suolaa
ripaus suolaa

1. Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Paloittele ne. Irrota kukkakaali nupuiksi. Viipaloi sipulit ja hienonna varret. Säästä varret keiton koristeluun. Hienonna pinaatti.

2. Laita perunat ja porkkanat kattilaan. Kaada päälle sen verran kasvislientä, että perunat peittyvät. Säästä loppu liemi suurusteen tekoon. Keitä kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää kukkakaali, pinaatti ja sipuli joukkoon. Jatka keittämistä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä, noin 10 minuuttia.

3. Tee suuruste kasvisten kypsyessä. Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot joukkoon ja anna niiden kypsyä hetki, mutta älä ruskista. Kaada viini ja sen jälkeen kerma kattilaan koko ajan vatkaten. Lisää kasvisliemi. Anna seoksen kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada kerma-kasvisliemisuurus kasvisten joukkoon. Lisää herneenpalot, kiehauta. Viimeistele keitto sipulinvarsilla, voilla ja yrteillä. Mausta valkopippurilla, sokerilla ja tarvittaessa suolalla.

Ohje: Sanna Kekäläinen







Siinä oma keitto valmistumassa.

Ja tässä lainattu kuva valmiista keitosta, omasta kun en ole kuvaa ottanut...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti