Ruokablogien kärki

tiistai 21. helmikuuta 2012

Jambalaya

Ohje nopeaan, helppoon ja herkulliseen Jambalayaan! Tätä ruokaa tehdään usein, kun ei ole kauheasti aikaa väsäiää mitään, lapset tykkää kuten myös me aikuiset.

-1 pkt pekonia
-300g broilerin filesuikaleita (miel. naturel)
-2 sipulia
-1/2 yksikyntinen valkosipuli
-1 tlk tomaattimurskaa
-1/2 l kanalientä
-1/2 tl cayennepippuria
-1/1 tl rouhittua mustapippuria
-1 tl paprikajauhetta
-3 dl pikariisiä (ei kuitenkaan pika-pikariisiä, se menee muusiksi)
-1 pss herne-maissi-paprikaa
-1 pss kuorittuja katkarapuja
-2 dl ruokakermaa
- hienonnettua persiljaa pinnalle

1. Suikaloi pekoni, ruskista pannulla.

2. Lisää broilerinsuikaleet, hienonnetut sipulit ja viipaloitu valkosipuli. Ruskista kevyesti.

3. Seuraavaksi lisätään tomaattimurska, kanaliemi, mausteet ja riisi. Keitä hiljalleen kunnes riisit kypsiä.

4. Lisää valmiiseen ruokaan he-ma-pa, katkaravut ja kerma, sekoita ja kuumenna.

5. Ripottele persiljasilppu päälle ja Jambalaya on valmis nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti