Ruokablogien kärki

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Jauhelihakasvispata



Syksy lähenee, jos sitä saisi aikaiseksi kirjoitella tännekin taas. Koulujen alettua sitä kaipaa helppoja ja vaivattomia ruokaohjeita, tässä yksi sellainen, ohjeen sain tutultani. Valmistelut helppoja ja ruoka valmistuu itsekseen padassa uunissa. Pataa varten tarvitset:

-400g hyvää jauhelihaa, mausteeksi soijaa, pippurisekoitusta ja jauhelihamaustetta/grillimaustetta
-2 sipulia (kevätsipulia jos vielä saatavilla, varret tulevat pataan joukkoon, niitä ei paisteta)

Paista jauheliha ja sipulit, mausta. Lisää pataan, jossa:

-5 perunaa lohkoiksi paloiteltuna
-2 porkkanaa paloiteltuna
-1 punainen paprika
-valkosipulinkynsiä kokonaisena oman maun mukaan, itse laitoin 8
-kokonaisia maustepippureita

Sekoita ainekset ja kaada päälle:

-n.5dl lihalientä

Uuni +175 hauduta kypsäksi n. 1-1,5h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti