Tämä ohje on kulkenut mukanani jo vuosia, äidiltä peräisin. Tosin äiti teki piirakkapohjan itse, minä käytän oikotienä pakastepohjaa. Mutta hyviä ovat nuo valmiitkin. Tässä siis ohje:
-1pkt pakastepiirakkapohjaa
täytteen perusosa:
-1prk kermaviiliä
-2 munaa
-1 pussi pun.leima emmentalraastetta
-ripaus yrttisuolaa, mustapippuria myllystä
tilli-tonnikala-katkaraputäyte:
-puntti tilliä hienonnettuna
-1 tlk tonnikalapaloja
-1 pss katkarapuja sulatettuina
Painele taikina piirakkavuokaan tasaisesti, sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan, levitä tasaiseksi.
Paista uunin alatasolla +200c, n.30-40min
Hyvää sellaisenaankin tai salaatin kanssa. Itse pidän siitä jopa jääkaappikylmänä :)
Täytteeksi voi laittaa tuon tämän kertaisen tonnikalahässäkän lisäksi esi tällaisia yhdistelmiä, kunhan käyttää tuota perusosaa pohjana:
-savukinkkua, paprikaa, persiljaa, purjoa
-fetajuustoa/vuohenjuustoa, mustia oliiveja, miniluumutomaatteja halkaistuna/aurinkokuivattua tomaattia, parsakaalia, punasipulia, tuoretta basilikaa
-sieniä, pekonia, sipulia
Mielikuvitus vain rajana!
Tonnikalapiirakka katkaravuilla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti