Kassler on parhaimmillaan pitkään uunissa miedolla lämmöllä valmistettuna. Näin sen rasva sulaa, mutta liha pysyy mehevänä ja mureutuu. Tämä on meidän koko perheen suosikki. Aikaa menee n. 4 tuntia, mutta on sen arvoista, ohje on todella helppo:
- reilun kilon pala kassleria
- valkosipulia
- tuoretta timjamia tai rosmariinia
- suolaa ja mustapippuria
- paistopussi
Mausteet hierotaan kasslerin pintaan, liha paistopussiin ja uuniin +175 3-4 tunniksi, lihan koosta riippuen. Lupaan, että vie kielen mennessään. Lisukkeeksi vaikka juuresmuusia ja siirappipunajuuria/lanttua.
keskiviikko 14. elokuuta 2013
Jauhelihakasvispata
Syksy lähenee, jos sitä saisi aikaiseksi kirjoitella tännekin taas. Koulujen alettua sitä kaipaa helppoja ja vaivattomia ruokaohjeita, tässä yksi sellainen, ohjeen sain tutultani. Valmistelut helppoja ja ruoka valmistuu itsekseen padassa uunissa. Pataa varten tarvitset:
-400g hyvää jauhelihaa, mausteeksi soijaa, pippurisekoitusta ja jauhelihamaustetta/grillimaustetta
-2 sipulia (kevätsipulia jos vielä saatavilla, varret tulevat pataan joukkoon, niitä ei paisteta)
Paista jauheliha ja sipulit, mausta. Lisää pataan, jossa:
-5 perunaa lohkoiksi paloiteltuna
-2 porkkanaa paloiteltuna
-1 punainen paprika
-valkosipulinkynsiä kokonaisena oman maun mukaan, itse laitoin 8
-kokonaisia maustepippureita
Sekoita ainekset ja kaada päälle:
-n.5dl lihalientä
Uuni +175 hauduta kypsäksi n. 1-1,5h.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)